MALAYSIA KARATE TECHNIQUE

video video
video
video
video
video video video video video
                                                                   

relex kjap - soiii ~


Lelaki : Weh! Tolong ajar aku buat facebook boleh tak?

Kawan : Boleh. Ko dah ada depan komputer ke?
Lelaki : Dah. Aku dah ada email pun.
... Kawan : Cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer.
Lelaki : Browser tu ape?
... Kawan : Laa. Ko klik menu start, lepastu cari tulisan internet explorer.
Lelaki : Lepastu?
Kawan : Kat kotak paling atas, ko type ‘www.facebook.com’ pastu enter.
Lelaki : Oke! Lepastu weh?
Kawan : Kalo dah keluar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada.
Lelaki : Isi yang mana weh? Takde pape pun kat page ni.
Kawan : Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?
Lelaki : Paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’.
Kawan : Oh! Ko salah tulis dari awal tu.
Lelaki : Betul la aku type, www.facebook.com.
Kawan : Hmmmm, mungkin connection internet ko mati kot.
Lelaki : Eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet
Kawan : Cisss. Senget! Jari aku sampai lebam kasi tau ko. Rupenye rumah ko takde internet.
Lelaki : Hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanks ye.
Kawan : Sokey bro, email ko ape weh?
Lelaki : www.taikocai@yahoo.com
Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah buka lagi.
Kawan : Laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..
Lelaki : www tu ape weh?
Kawan : Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh~
-http://www.facebook.com/mynetworks.my

Virus Lucah Menyerang Facebook ?

images Virus Lucah Menyerang Facebook ?
Kebelakangan ini, ramai antara kita kononnya “diganggu” virus dimana gambar-gambar lucah kerap kali muncul di news feed mereka dan menyangka ia adalah satu virus terbaru di laman media sosial iaitu Facebook. Tambahan pula, pos berantai dari sumber tidak dikenal pasti tersebar dan disebar dan ia merebak di mana-mana sahaja bahawa kononnya itu adalah virus terkini di Facebook.
Sebenarnya tidak. Itu bukan virus. Memang ia kelihatan seperti virus yang terdahulu tetapi sebenarnya anda salah. Facebook sekarang semakin dikemaskini dan diperbaharui. Facebook sekarang kelihatan sedikit baharu pada bahagian-bahagian tertentu dan dari segi sistemnya. Ini adalah perbezaan sebenar virus dan bukan virus :
Virus:
Anda terlihat gambar lucah yang sudah disebarkan olh virus hasil klik kawan Facebook anda terdahulu. Anda klik gambar tersebut dan gambar tersebut akan sebarkan kepada 20 kawan anda yang terdapat dalam senarai kawan facebook anda secara anda tidak sedar atas nama anda.
Bukan Virus :
Kawan Facebook anda terlihat gambar lucah tersebut dan dia mengklik LIKE atau meninggalkan komen dan gambar itu akan tersebar di news feed kawan-kawan Facebook dan juga anda sendiri. INI MEMANG SISTEM FACEBOOK SEKARANG. Bukan virus! Tidak percaya? Pergi buka bahagian komen dan cari sendiri jika mereka ada komen disitu dan komen itu selalunya dalam Bahasa Melayu jika teman Facebook anda itu Melayu atau orang Malaysia. Virus Facebook hanya dalam Bahasa Inggeris. Jika anda kenal kawan Facebook anda itu, cuba tanya sama ada beliau ada komen atau tidak. DONE! – http://awanfantasia.com/

faktaFAKTA`y best tentang FACEBOOK .

Facebook
  • 1 dari 13 orang di dunia saat ini memiliki sebuah akun Facebook. Lebih dari separuhnyalog in setiap hari.
  • 2% dari seluruh pencarian di Google tahun 2010 lalu mengandung kata Facebook.
  • 4 Februari 2004 adalah tanggal ketika Mark Zuckerberg meluncurkan Facebook kala dia masih menjadi mahasiswa di Universitas Harvard.
  • Rata-rata 8 friend request dikirimkan oleh seorang pengguna Facebook tiap bulan.
  • Mark Zuckerberg memiliki 24% saham di Facebook. Salah satu pemilik saham yang lain adalah Microsoft dengan jumlah 1,3%.
  • 25% perusahaan dilaporkan menolak pelamar setelah menyelidiki profil Facebook mereka.
  • 27% user Facebook tidak menampilkan status relasi mereka
  • 42% pria dan 63% wanita mengaku memakai Facebook untuk mencari mantan kekasih.
  • Facebook diterjemahkan dalam 76 bahasa.
  • Pengguna Facebook tertua berumur 104 tahun. Dia adalah Lilian Lowe yang berasal dari Wales.
  • Rata-rata pengguna Facebook punya 130 teman.
  • Facebook mempekerjakan 1700 karyawan di 12 negara.
  • Sebanyak 66.168 foto ditag di Facebook setiap menit.
  • 2.176.000 pesan privat dikirim via Facebook setiap 20 menit.
  • 35 juta orang mengubah status Facebooknya setiap hari.
  • 38 juta user Facebook mengunjungi halaman 'Texas HoldEm Poker' setiap bulan.
  • Facebook diestimasi bernilai 32 miliar poundsterling.

harimau "vs" garuda


hye readers , lama suda x update blog , sory laa , busy sikit . ahh ! alhamdulillah , akhir nya , menang juga malaysia , haha .hebat apa team malaysia , kalau di bandingkan dengan
roney & drogba , malaysia lagi power apa >#  memang sengit juga tadi game antara sang harimau dan sang garuda , haha . memang hakikat , harimau lebih kuat dari dibandingkan dgn spesis burung " garuda"  dari tadi hati rasa x senang sja , tunggu malaysia & indonesia  mana satu deluan jaringkan gol ,  kedudukan masi lagi terikat 1-1 , siap pakai masa tambahan 30 minit lg , last2 gol penalty ? haha . yahh . menang juga malaysia , baru kamu tau ah , sukaSUKA hati seja indonesia mau buat group " ANTI MALAYSIA / MALINGSIA / MALAYSIAL . dorang ingat dorang siapa mau buat begitu . tengok la sabah ni ,banyak btul pendatangPENDATANG indonesia , cari rezeki disini juga . cari makan disini juga , haha , sudaSUDA la tuh  , apa juga salah negara ni ?  . tapi memang puas hati aku malam ni ! sang harimau berjaya menunjukan belang nya ,  ending story ni  blogger mau ucapkan tahniah kpda team malaysia dan , I AM PROUD TO BE MALAYSIAN !


aku jatuh cinta lagi ^__^

hye member , assalamualaikum . erm . seharian sekolah yang membosan kan ): tiada guna aku hadir tadi . banyak btul drama tadi , dengan student begaduh nya lah , itulah inilah . eh , ada orang cerita next week ada lagi drama begini , tapi main jantan punya , form 2 bdk sial , form 2 bdak kami . erm . tengok keadaan lah . kalau cuaca mengizinkan  ( insyaallah ) by the way follower , berguna juga aku hadir tadi , HHH ~ jatuh cinta aku bohh sama 1 orang budak ni , tapi older then me , sokey lah . bilang orang cinta itu buta ` x kira usia . yaya , aku coba . dari start dia buat persembahan , aku tengok dia seja . tulah aku cair tuu :) , ntah apa ubat dia sudah bagi sama aku ni . haha , tda la !- , peristiwa yang berlaku hari ni , akan ku simpan di memori  buat kenangan di masa hadapan ;)

inikah kawan ,

hye smua , assalamualaikum . haha , already 49 . 1 lagi 50 . haha . thanks utk follow tuh . hehe , mm . aku ada 1 cerita ni . ehh . benci btull aku dengan kawan mcm begini . suka attack member . utk apa lah ni ? konon nya mau minta perhatian , ehh . sukahatila . kita mau buat apa , yang dia busy sngt kenapa !- cerita2 yang aku cerita sama dia , smua dia cerita balik sama kawan2 dia . aku suruh simpan tu cerita , biar kami dua orang seja yang tau . nihh , dia kasi bocor sudah .  x bagus di bawa bekawan ni , huhh . tunggu lah satu hari nanti , bila blogger naik hangin . haha ! , ok lah smua . nanti story lagi ;DD